[CLOSED] Reloading iframe-content after move the portlet in another section

  1. #1

    [CLOSED] Reloading iframe-content after move the portlet in another section

    Hi,

    We have just migrated our Dashboard application from the Ext version 1.2 to version 2.5.2. This dashboard is represented by the portal, portlet and portalcolumn-items. Within the portlets (Widget) is an iframe, in the different websites can be accessed.

    We have now the problem that by moving the portlets, with the title: ?Row 1 Col 1 Portlet 1?, in the lower section (Over widget "Row 2 Col 1 Portlet 1"), the browser (IE 9, 10, 11, FF ESR 31.1) recharge the content of the widget "Row 2 Col 1 Portlet 1". With the old Ext version this behavior is not observed. Additional in the IE browsers also increases the memory footprint of the application, because the DOM is not cleaned up properly. Move I the widget "Row 1 Col 1 Portlet1" back in the starting position, the content of the widget "Row 2 Col 1 Portlet 1" is not recharged. This behavior is in my opinion very inconsistent. How can I stop reloading of the widget content?


            <ext:Panel ID="Panel1" runat="server" Layout="FormLayout" Title="Portal">
                <Items>
                    <ext:Portal ID="Portal1" runat="server"  Draggable="true">
                        <Items>
                            <ext:PortalColumn ID="Col1" runat="server" ColumnWidth="0.3" Frame="true">
                                <Items>
                                    <ext:Portlet ID="Port1Col1" Title="Row 1 Col 1 Portlet 1" runat="server" Height="300" Padding="6">
                                        <Loader ID="Loader1" Url="Webtime.aspx" Mode="Frame" AutoLoad="true" runat="server">
                                            <LoadMask Msg="Loading..." UseMsg="true" ShowMask="true" ></LoadMask>
                                        </Loader>                                    
                                    </ext:Portlet>
                                </Items>
                            </ext:PortalColumn>
                            <ext:PortalColumn ID="col2" runat="server" ColumnWidth="0.69">
                                <Items>
                                    <ext:Portlet ID="Port1Col2" Title="Row 1 Col2 Portlet 1" runat="server" Height="300" Padding="6">
                                        <Loader ID="Loader2" Url="Webtime.aspx" Mode="Frame" AutoLoad="true" runat="server">
                                            <LoadMask Msg="Loading..." UseMsg="true" ShowMask="true" ></LoadMask>
                                        </Loader>
                                    </ext:Portlet>                                
                                </Items>
                            </ext:PortalColumn>
                        </Items>
                    </ext:Portal>
                    <ext:Portal ID="Portal2" runat="server" Layout="ColumnLayout" Draggable="true">
                        <Items>
                            <ext:PortalColumn ID="Portal2Col1" runat="server" ColumnWidth="0.3">
                                <Items>
                                    <ext:Portlet ID="Portlet1" Title="Row 2 Col 1 Portlet 1" runat="server" Height="300" Padding="6">
                                        <Loader Url="Webtime.aspx" Mode="Frame" AutoLoad="true" runat="server">
                                            <LoadMask Msg="Loading..." UseMsg="true" ShowMask="true" ></LoadMask>
                                        </Loader>
                                    </ext:Portlet>
                                </Items>
                            </ext:PortalColumn>
                            <ext:PortalColumn ID="Portal2Col2" runat="server" ColumnWidth="0.3">
                                <Items>
                                    <ext:Portlet ID="Portlet2" Title="Row 2 Col2 Portlet 1" runat="server" Height="300" Padding="6">
                                    </ext:Portlet>
                                </Items>
                            </ext:PortalColumn>
                            <ext:PortalColumn ID="Portal2Col3" runat="server" ColumnWidth="0.4">
                            </ext:PortalColumn>
                        </Items>
                    </ext:Portal>
                </Items>
            </ext:Panel>
    Systeminformation

    Windows 7 x64
    .Net 4.5
    Ext.Net Version 2.5.2


    I hope you can help me further

    regards
    Last edited by Daniil; Oct 21, 2014 at 6:58 AM. Reason: [CLOSED]
  2. #2
    Hello @Woyciniuk,

    With the old Ext version this behavior is not observed.
    I've reproduced exactly the same behavior with Ext.NET v1.

    The problem is not inside Ext.NET. Browsers reloads an iframe if it is moved in DOM.

    For example,
    http://stackoverflow.com/questions/7...-it-in-the-dom
    http://stackoverflow.com/questions/8...sing-its-state


    As for memory leak with iframes, it is a long story.
    https://github.com/extnet/Ext.NET/issues/10
  3. #3
    Hi Daniil,

    thank you for your answer, but I'm not sure if I have presented my problem clearly. The reloads of the moved Portlet-contents "Row 1 Col 1 Portlet 1" is ok. What bothers me, is that the portlet content of "Row 2 Col 1 Portlet 1" is reloaded. This is not so in the Ext version 1.2..

    regards
  4. #4
    Thank you for the clarification, I've got it now. I will investigate. At the first glance, I don't want to say it might be impossible to get rid of this issue, but it might be problematic, at least.
  5. #5
    Unfortunately, we are not able to find a solution so far and I cannot promise we will. The ExtJS layout system has been quite reworked in ExtJS 4 (from ExtJS 3) and now it moves the DOM objects in the hierarchy and it causes that backstage effect.

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: Jan 07, 2013, 7:11 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: Oct 17, 2012, 9:39 AM
  3. Dynamically Render user control into panel content section
    By ITECH-Developer in forum 2.x Help
    Replies: 1
    Last Post: Oct 08, 2012, 8:11 AM
  4. Replies: 12
    Last Post: Mar 24, 2011, 5:38 PM
  5. [CLOSED] Incorrect portlet size after move
    By danielg in forum 1.x Premium Help
    Replies: 2
    Last Post: Aug 07, 2009, 10:16 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions