[CLOSED] Application behaving differently in Staging enviroment

Page 1 of 2 12 LastLast
  1. #1

    [CLOSED] Application behaving differently in Staging enviroment

    when working in my local all controls and the UI looked and worked as they were supposed. When I release to staging the UI get messy and tab overlay the navigation (please see the screenshots)
    Please help
    Attached Thumbnails tab2pagelocal.jpg   tab2pagestagingserver.jpg   tabpagestagingserver.jpg   tabpagelocal.jpg   homepagestagingserver.jpg  

    Last edited by Daniil; Jan 08, 2013 at 5:07 PM. Reason: [CLOSED]
  2. #2

    more screenshot

    more screenshot
    Attached Thumbnails homepagelocal.jpg  
  3. #3
    We need more details. Did you test under the same browser? Are you sure that all resources are loaded to the server (for example, use Fiddler to ensure that there are no invalid requests)

    Try to create simple test page which works differently on the server and post that page here

    Do you have online access for pages from screenshots?
    Vladimir Shcheglov
    Sr. Developer
  4. #4

    IE9

    When I open IE developer tool and click browser compability IE8 everything stat working normally. what i can't apprehend is that i am accessing the page in the staging server from my local using the same browser of my visual studio 2010 (IE9). With visual studio using IE 9 browser (while running the app) all looks good. When I open IE using the Shortcut in my desktop, that's when i get fucky looking page.
  5. #5
    Hi @otouri,

    Summary:

    1. Everything is OK when you run the app with VS 2010 development server and IE9.

    Question. Is there any non default modes in IE developer tools. Please double ensure there is IE9 in the both: Browser and Document modes.

    2. Everything is bad when you run the app with IIS and IE9, but OK with IE8 (toggling it in the developer tools).

    Comment. Well, it is weird. Generally, server should not affect UI (if all resources loads correctly), but it can depend on a browser. So, if it runs well with VS server and IE9, it should run well with IIS and IE9.

    It is hard to say anything concrete here without something to reproduce the problem.

    Sp, please answer/comment these statements.
    Quote Originally Posted by Vladimir View Post
    Are you sure that all resources are loaded to the server (for example, use Fiddler to ensure that there are no invalid requests)

    Try to create simple test page which works differently on the server and post that page here

    Do you have online access for pages from screenshots?
  6. #6
    Please find below the anwers requested:

    1- (Yes) Everything is OK when I run the app with VS 2010 development server and IE9
    2- (Not sure how i can check this) Is there a non default modes in IE developer tools. Please double ensure there is IE9 in the both: Browser and Document modes.
    3- (Yes) Everything is bad when I run the app with IIS and IE9 (Devopper tool says the default browser is set to IE9 compact view), but becomes OK with IE9, IE8 (toggling it in the developer tools).
    4- (Yes) Yes all resources were loaded to the server. I copied the whole folder from my local and pasted it into the staging server
    5- I access the staging server from IE9 (i tried both 64bit and 32bit) of my local machine. same result

    I hope i did answer most of your question:

    PS: Not sure if this will help. My machine is on windows 7 64 bit
  7. #7
    Quote Originally Posted by otouri View Post
    Please find below the anwers requested:

    1- (Yes) Everything is OK when I run the app with VS 2010 development server and IE9
    Please try to turn on the Compatibility Mode. How is the page rendered?

    Quote Originally Posted by otouri View Post
    2- (Not sure how i can check this) Is there a non default modes in IE developer tools. Please double ensure there is IE9 in the both: Browser and Document modes.
    Well, I mean just looking at this in the Developer Tools.

    Quote Originally Posted by otouri View Post
    3- (Yes) Everything is bad when I run the app with IIS and IE9 (Devopper tool says the default browser is set to IE9 compact view), but becomes OK with IE9, IE8 (toggling it in the developer tools).
    Do you mean that Compatibility Mode is switched on? Well, this mode is not officially supported. Either Ext.NET and ExtJS supports IE in the standard mode only.

    Quote Originally Posted by otouri View Post
    4- (Yes) Yes all resources were loaded to the server. I copied the whole folder from my local and pasted it into the staging server
    Please clarify did you check resources requests using the Fiddler or Developers Tools?
    Last edited by Daniil; Jan 08, 2013 at 3:38 PM.
  8. #8
    Actually after some debugging here is the issue:

    My browser is set to to "display intranet site in compability view". Since my staging server is in intranet it renders the application in compatibility view and the result is the bad UI.

    There is a solution to force the browser to render the code in a non compability view by adding
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" /> right after the title tag.
    I tried to implement this solution by adding this tag in my master page, but unfortunately no script should be preceding the meta tag.

    when i view the source of the page there are bunch of EXT.net scripts before the the meta tag:

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <link type="text/css" rel="stylesheet" href="/extjs/resources/css/ext-all-embedded-css/ext.axd?v=18167" id="ext-theme" />
        <link type="text/css" rel="stylesheet" href="/extnet/resources/css/extnet-all-embedded-css/ext.axd?v=18167" />
        <script type="text/javascript" src="/extjs/ext-all-js/ext.axd?v=18167"></script>
        <script type="text/javascript" src="/extnet/extnet-all-js/ext.axd?v=18167"></script>
        <script type="text/javascript" src="/ux/progressbarpager/progressbarpager-js/ext.axd?v=18167"></script>
    
        <title></title>
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />
        <link href="/Styles/Form.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
        <link href="/Styles/Site.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    These script are probably due to registering the control in the page
    <%@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/Site.master" AutoEventWireup="true"
        Inherits="SecondaryDealLog.ActiveDealLogScreen" EnableEventValidation="false"
        CodeBehind="ActiveDealLog.aspx.cs" %>
    
    <%@ Register Src="UserControls/Feedback.ascx" TagName="Feedback" TagPrefix="uc1" %>
    <%@ Register Assembly="Ext.Net" Namespace="Ext.Net" TagPrefix="ext" %>
    <asp:Content ID="Content2" ContentPlaceHolderID="MainContent" runat="Server">
    please advice?

    Thank you,
  9. #9
    Please use the ResourcePlaceHolder control.

    Example

    <head runat="server">
        <title>Ext.NET v2 Example</title>
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />
    
        <ext:ResourcePlaceHolder runat="server" Mode="Script" />
        <ext:ResourcePlaceHolder runat="server" Mode="Style" />
    </head>
    You will get all the Ext.NET resources rendered below the meta tag, but I am not sure it will help. Does it help?
  10. #10

    You Rock

    Thank you so much this fixed the issue.
    I love this control and you guys are always available. AS much as it is challenging to re-learn ASP.net using the control as much as it sweet.
    Thank you, you may close this thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: Apr 09, 2012, 11:46 AM
  2. Rendering column differently
    By maephisto in forum 1.x Help
    Replies: 1
    Last Post: Apr 13, 2011, 9:20 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: Oct 16, 2010, 7:53 PM
  4. [CLOSED] form.DefaultButton behaving different under FF
    By randy85253 in forum 1.x Premium Help
    Replies: 1
    Last Post: Dec 15, 2009, 12:01 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: Aug 28, 2008, 6:09 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions