Deploying asp .net project containing Ext.net on shared server with iis 7.5 gives error

  1. #1

    Deploying asp .net project containing Ext.net on shared server with iis 7.5 gives error

    Hi Sir,
    I have Deployed my Project on Shared Server which configuration is as follows
    IIS 7.5
    also i have build my project in Visual Studio 2008 , .net framework 4.0 version

    This is our web.config file and Error

    <?xml version="1.0"?>
    <!-- 
        Note: As an alternative to hand editing this file you can use the 
        web admin tool to configure settings for your application. Use
        the Website->Asp.Net Configuration option in Visual Studio.
        A full list of settings and comments can be found in 
        machine.config.comments usually located in 
        \Windows\Microsoft.Net\Framework\v2.x\Config 
    -->
    <configuration>
        <configSections>
            <sectionGroup name="system.web.extensions" type="System.Web.Configuration.SystemWebExtensionsSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
                <sectionGroup name="scripting" type="System.Web.Configuration.ScriptingSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
                    <section name="scriptResourceHandler" type="System.Web.Configuration.ScriptingScriptResourceHandlerSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                    <sectionGroup name="webServices" type="System.Web.Configuration.ScriptingWebServicesSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
                        <section name="jsonSerialization" type="System.Web.Configuration.ScriptingJsonSerializationSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="Everywhere"/>
                        <section name="profileService" type="System.Web.Configuration.ScriptingProfileServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                        <section name="authenticationService" type="System.Web.Configuration.ScriptingAuthenticationServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                        <section name="roleService" type="System.Web.Configuration.ScriptingRoleServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                    </sectionGroup>
                </sectionGroup>
            </sectionGroup>
        </configSections>
        <appSettings/>
        <connectionStrings/>
        <system.web>
            <!-- 
                Set compilation debug="true" to insert debugging 
                symbols into the compiled page. Because this 
                affects performance, set this value to true only 
                during development.
            -->
            <compilation debug="true">
                <assemblies>
                    <add assembly="System.Core, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                    <add assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                    <add assembly="System.Data.DataSetExtensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                    <add assembly="System.Xml.Linq, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                </assemblies>
            </compilation>
            <!--
                The <authentication> section enables configuration 
                of the security authentication mode used by 
                ASP.NET to identify an incoming user. 
            -->
            <authentication mode="Windows"/>
            <!--
                The <customErrors> section enables configuration 
                of what to do if/when an unhandled error occurs 
                during the execution of a request. Specifically, 
                it enables developers to configure html error pages 
                to be displayed in place of a error stack trace.
    
            <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="GenericErrorPage.htm">
                <error statusCode="403" redirect="NoAccess.htm" />
                <error statusCode="404" redirect="FileNotFound.htm" />
            </customErrors>
            -->
            <pages>
                <controls>
                    <add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                    <add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI.WebControls" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                </controls>
            </pages>
            <httpHandlers>
                <remove verb="*" path="*.asmx"/>
                <add verb="*" path="*.asmx" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add verb="*" path="*_AppService.axd" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" validate="false"/>
            </httpHandlers>
            <httpModules>
                <add name="ScriptModule" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
          <add name="DirectRequestModule" type="Ext.Net.DirectRequestModule, Ext.Net" />
        </httpModules>
        </system.web>
        <system.codedom>
            <compilers>
                <compiler language="c#;cs;csharp" extension=".cs" warningLevel="4" type="Microsoft.CSharp.CSharpCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089">
                    <providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
                    <providerOption name="WarnAsError" value="false"/>
                </compiler>
                <compiler language="vb;vbs;visualbasic;vbscript" extension=".vb" warningLevel="4" type="Microsoft.VisualBasic.VBCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089">
                    <providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
                    <providerOption name="OptionInfer" value="true"/>
                    <providerOption name="WarnAsError" value="false"/>
                </compiler>
            </compilers>
        </system.codedom>
        <!-- 
            The system.webServer section is required for running ASP.NET AJAX under Internet
            Information Services 7.0.  It is not necessary for previous version of IIS.
        -->
        <system.webServer>
            <validation validateIntegratedModeConfiguration="false"/>
            <modules>
                <remove name="ScriptModule"/>
                <add name="ScriptModule" preCondition="managedHandler" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
            </modules>
            <handlers>
                <remove name="WebServiceHandlerFactory-Integrated"/>
                <remove name="ScriptHandlerFactory"/>
                <remove name="ScriptHandlerFactoryAppServices"/>
                <remove name="ScriptResource"/>
                <add name="ScriptHandlerFactory" verb="*" path="*.asmx" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add name="ScriptHandlerFactoryAppServices" verb="*" path="*_AppService.axd" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add name="ScriptResource" preCondition="integratedMode" verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
            </handlers>
        </system.webServer>
        <runtime>
            <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
                <dependentAssembly>
                    <assemblyIdentity name="System.Web.Extensions" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
                    <bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/>
                </dependentAssembly>
                <dependentAssembly>
                    <assemblyIdentity name="System.Web.Extensions.Design" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
                    <bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/>
                </dependentAssembly>
            </assemblyBinding>
        </runtime>
    </configuration>
    Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	errorrrr.JPG 
Views:	138 
Size:	17.9 KB 
ID:	4511  
    Last edited by geoffrey.mcgill; Jul 20, 2012 at 4:19 PM. Reason: please use [CODE] tags
  2. #2
    Looks like you're missing the registrations in the web.config <system.webserver> section.

    See the web.config sample in the README.txt for more information,

    https://examples2.ext.net/#/Getting_...uments/README/

    As well, please wrap code samples posted to the forums in [CODE] tags.
    Geoffrey McGill
    Founder
  3. #3
    IIS7 uses system.webServer section instead system.web therefore you have to define Ext.Net http handler and module inside system.webServer section
    See (III. SAMPLE WEB.CONFIG)
    https://examples2.ext.net/#/Getting_...uments/README/

    Also in some cases it can be required to set Classic pool instead Integrated (it depends from server)
  4. #4
    Hi Sir

    Thank you very much Its working now.

Similar Threads

  1. [CLOSED] Hosting in Shared Server
    By P2E in forum 1.x Legacy Premium Help
    Replies: 3
    Last Post: Jan 23, 2012, 10:02 AM
  2. [CLOSED] Error on deploying an MVC app
    By Stefanaccio in forum 1.x Legacy Premium Help
    Replies: 8
    Last Post: Oct 17, 2010, 11:12 PM
  3. Problem in deploying the project
    By OSSAGHO in forum 1.x Help
    Replies: 2
    Last Post: Sep 09, 2010, 4:54 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: Oct 27, 2009, 6:15 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: Mar 23, 2009, 10:44 PM

Posting Permissions