EXT.NET 3.0.0 RELEASED!
Now with Tablet Support!
Ext.NET 3.0.0 is here with lots of new cool features and now with tablet support! Check Examples Explorer now to see it in action or download and test it yourself for free!
Results 1 to 8 of 8

Thread: [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Posts
    62

    [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

    Hi,everyone!

    How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Jerusalem
    Posts
    50

    RE: [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

    You could add a SelectedItem within the combo box body and set the value or text to the value you need to be selected, here's an example:

    Code:
      
     <ext:ComboBox StoreID="Store1" ID="ComboBox1" runat="server">
         <SelectedItem Value="1" />
         </ext:ComboBox>
    or by using text:

    Code:
      
    
     <ext:ComboBox StoreID="Store1" ID="ComboBox1" runat="server">
    
         <SelectedItem Text="UK" />
    
         </ext:ComboBox>
    hope this helps,

  3. #3
    Ext.NET - Dev Team Vladimir's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Russia
    Posts
    15,388

    RE: [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

    Hi,

    May be I misunderstood you but the predefined selection does not depend on the store.

    Just set for combobox and selection will be set after store load
    Code:
    <SelectedItem Value="1" />
    Hope this help


    Vladimir Shcheglov
    Ext.NET, Inc.
    Development Team

    Ext.NET Examples | Ext.NET API Docs | ExtJS API Docs | Twitter | Jobs

  4. #4
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Jerusalem
    Posts
    50

    RE: [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

    that's what I said, but there is a problem I could not find a way to do it. How we can bind a value to the selected Item.
    if I use it like this
    Code:
    <SelectedItem Value='<%# Eval("Id") %>'/>
    this will throw this exception:

    Databinding
    expressions are only supported on objects that have a DataBinding
    event. Coolite.Ext.Web.ListItem does not have a DataBinding event.

    What we can do? is their anyway to do it without handling this situation it in the code?

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Posts
    62

    RE: [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

    Thank you!
    Maybe I should post my code here.

    html:
    Code:
                 <ext:Store runat="server" ID="stoDiv" AutoLoad="true">
                 <ext:Button ID="cmdFilDiv" runat="server" Text="Advance" Icon="ServerEdit">
    cs:
    in Page_Load()
    Code:
                 //initial store
               store = stoDiv;
               store.Reader.Clear();
                 // add JsonReader
                store.Reader.Add(t.Reader);
                store.Proxy.Clear();
                // add HttpProxy
                store.Proxy.Add(t.Proxy);
                store.AutoLoad = true;
    
                iniCombo(cboDiv);
                cboDiv.StoreID = storeID;//set store for combobox
    Now how to initialize selected item for combobox in codebehide? please help me. Thank you!

  6. #6
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Posts
    62

    RE: [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

    I want to set combobox's selected item to first item.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Jerusalem
    Posts
    50

    RE: [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

    Â*It seem's that Combo box SelectedIndex will be avalible at 0.7 version, I am using 0.6 and their is no such property to set the selected index.
    Take a look at this post:Â*http://forums.ext.net/showthread.php...combobox+width

    hope this helps,



  8. #8
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Posts
    62

    RE: [CLOSED] How to initial selected item for combobox when its store is jsonstore?

    OK! Thank you!

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: Sep 04, 2011, 5:51 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: Oct 03, 2010, 1:06 PM
  3. [CLOSED] ComboBox set selected item value
    By pumpkin in forum 1.x Premium Help
    Replies: 1
    Last Post: Sep 27, 2009, 8:26 AM
  4. Get Combobox Selected item
    By yarlenvas in forum 1.x Help
    Replies: 3
    Last Post: Mar 08, 2009, 3:04 PM
  5. Get ComboBox Selected Item
    By speedstepmem3 in forum 1.x Premium Help
    Replies: 2
    Last Post: Nov 18, 2008, 10:50 AM

Posting Permissions